Hoog(s)te punt nieuwbouw

De bouw van het nieuwe mobiliteitscentrum ligt op schema en vordert dus gestaag. Woensdag 25 oktober werd dat gevierd met een kleine, feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het bereiken van het hoogste punt. In de volksmond heet dit pannenbier, maar met een plat dak past die term wat minder. Als je nu op het bouwterrein komt, zie je pas de omvang van het nieuwe complex. Het volume van het hoofdgebouw met een hellingbaan om straks auto’s naar de 1e verdieping te rijden, komt nu goed tot zijn recht. Ook de vloer voor het tankstation is gelegd en helpt je om een voorstelling te maken hoe het er straks gaat uitzien.

Helaas werkte het weer niet zo mee. In de stromende regen verwelkomde aannemer Jan Kuijpers alle bezoekers, de medewerkers in deze bouw, de medewerkers van autobedrijf De Beijer en enkele genodigden en natuurlijk Sander en Bas de Beijer. Jan Kuijpers benadrukte de goede samenwerking tussen zijn bedrijf en het autobedrijf en sprak de verwachting uit dat de uiteindelijke oplevering volgens planning eind eerste kwartaal 2024 zal kunnen plaatsvinden.

Sander de Beijer op zijn beurt bedankte Jan Kuijpers voor de prettige en meedenkende samenwerking en alle inzet om de bouw tijdig te realiseren. Veel regen, weinig wind, geen ideale omstandigheden om een vlag te laten wapperen. Toch werd de vlag op het hoogste punt gehesen om dit feestje kracht bij te zetten. Daarna was het tijd voor een welkome, warm gefrituurde lunch. Wel onder de paraplu opeten, want een ‘patatje regen’ smaakt nergens naar.

Tankstation op de nieuwe locatie

Nog dit jaar, rond half december, staat gepland het nieuwe tankstation te openen. Vooralsnog onbemand, maar alle brandstoffen zijn met de pinpas verkrijgbaar.

In februari zal het station worden bemand en zal ook de shop openen.