De eerste paal

DE VERHUIZING KOMT NU ECHT IN ZICHT
“In het eerste kwartaal van komend jaar moet ons gloednieuw en energieneutraal garagebedrijf er staan met wasstraat, showroom en tankstation,” zegt Sander de Beijer. Ook verwachten Sander en broer Bas de verhuurtak van het bedrijf uit te breiden. “We zetten echt in op een mobiliteitscentrum, waarbij we auto’s, busjes maar ook elektrische fietsen gaan verhuren. Mensen die met de trein aankomen, kunnen dan hier terecht voor het laatste stukje van de reis in de omgeving.”

EERSTE PAAL
Donderdag 22 juni was het dan zover: aan oprichter Joop de Beijer en zonen Sander en Bas was de eer om de eerste paal voor de nieuwbouw, gebouwd door Bouwbedrijf Kuijpers uit Heteren, de grond in te slaan. Daar bleek ook dat de term ‘eerste’ niet letterlijk genomen moet worden, want de eerste rijen met heipalen waren al wat eerder geslagen. ”Maar dit is een mooi project waar we trots op zijn en daar hoort zo’n eerste ‘paalslag bijeenkomst’ bij”, zegt Jan Kuijpers.

“Al ons personeel verhuist mee en ik denk dat er in de nieuwe setting, met een luxe wasstraat, ook ruimte is voor personeelsuitbreiding”, aldus Sander en Bas.
 
Wat er met de oude locatie aan de Knoppersweg in Randwijk gaat gebeuren, is nog niet bekend. “We hebben alle energie in de nieuwbouw gestoken, dus voor de oude locatie ligt er nog geen uitgewerkt plan. We gaan de mogelijkheden in kaart brengen en nemen dan een besluit. We kijken naar mogelijke verkoop, maar uitgangspunt is vooral om het terrein voor de buurt echt netjes achter te laten.”

TANKSTATION
De nieuwe locatie in Herveld op de grens met Zetten zal ook weer een tankstation krijgen. Die tak van het bedrijf komt in handen van Tamoil. Alexander de Bel van Tamoil schetst een modern tankstation. “Het wordt een servicewinkel voor eten en drinken en natuurlijk de benzinepompen en laadpunten voor elektrische auto’s. Ook houden we mogelijkheden voor waterstof open, maar dat is iets voor de verdere toekomst.”

OPZIEN TEGEN DE VERHUIZING?
In tegendeel: we zien er naar uit!

“Ik heb altijd prettig in Randwijk gewerkt, maar ook in de werkplaats merken we dat we nu toch echt tegen de limiet van mogelijkheden en capaciteit aanlopen. Daarom zien we er naar uit om naar de nieuwe locatie in Herveld te verhuizen met meer ruimte en een nieuwe inrichting.”

Aan het woord is Davy van Silfhout, begonnen als stagiair en daarna al sinds 1999 werkzaam bij Autobedrijf De Beijer. Davy is als autotechnicus/specialist opgeklommen tot chef werkplaats en is al jaren verantwoordelijk voor het reilen en zeilen: plannen, onderdelen bestellen, medewerkers aansturen, zelf meewerkend met reparaties uitvoeren en meer. Davy is ook APK-keurmeester, maar bovenal zullen de meeste klanten hem kennen als het gezicht en aanspreekpunt van de reparatie- en onderhoudsafdeling.

“Het kan ons eigenlijk niet snel genoeg gaan. Maar nu de eerste paal van de nieuwe vestiging dan -eindelijk- de grond ingaat, gaat het ook echt leven. Zo vlak langs de A15 is het natuurlijk een prima locatie, waar we meer klanten beter kunnen ontvangen.
Sander en Bas de Beijer zijn altijd heel open geweest over deze verhuizing en hebben ons in het gehele traject betrokken bij de inrichting van de nieuwe werkplaats, waarbij ons inzicht en ervaring een belangrijke rol speelden. En nog spelen natuurlijk, want nu moet het worden gerealiseerd.

De hele werkplaats ziet naar de nieuwe locatie uit: meer ruimte en de mogelijkheid om nieuwe en oude klanten -nog- beter kunnen helpen. Dat motiveert en daagt uit om van het ‘nieuwe’ autobedrijf De Beijer met z’n allen een succes te maken.”

Beijer'n op de bank

Bouwbedrijf Kuijpers had bij het slaan van de eerste paal nog een verrassing voor Joop, Bas en Sander. Zo’n prachtig moment moet gevierd worden en daar hoort een cadeautje bij. Op een mooie plek, op een veilige afstand, heeft Kuijpers een bankje geplaatst, waar vandaan altijd naar de bouwactiviteiten kan worden gekeken.
Dan kunnen ze “Beijer’n op de bank”.
(Beijer’n is mijmeren over de toekomst, kijken naar de bouw, genieten)