De Beijer verhuist naar stationsgebied Zetten: ‘Voor huur leenauto of elektrische fiets’

Garage- en autoverhuur De Beijer verhuist naar Zetten. Aan de Verbindingsweg werd donderdag pal naast het station de eerste paal geslagen voor de nieuwe vestiging. ,,Ons bedrijf verandert in een mobiliteitscentrum, dan is dit een prachtige locatie”, zegt Sander de Beijer.

In het eerste kwartaal van komend jaar moet er een gloednieuw en energieneutraal garagebedrijf staan, met wasstraat, showroom en tankstation. Ook hoopt Sander de Beijer daar de verhuurtak van het bedrijf uit te breiden. ,,We zetten echt in op een mobiliteitscentrum, waarbij we auto’s, busjes maar ook elektrische fietsen gaan verhuren. Mensen die met de trein aankomen, kunnen dan hier terecht voor het laatste stukje van de reis in de omgeving.”

Eerste paal

Bouwbedrijf Kuijpers uit Heteren bouwt het nieuwe bedrijf en donderdag was aan oprichter Joop de Beijer en zijn zonen Sander en Bas de eer om de eerste paal voor de nieuwbouw de grond in te slaan. Daar bleek ook dat de term ‘eerste’ niet letterlijk genomen moet worden, want de eerste rijen met heipalen waren al geslagen. ,,Maar dit is een mooi project waar we trots op zijn en daar hoort zo’n eerste ‘paalslag bijeenkomst’ bij”, zegt Jan Kuijpers. Die had voor de drie De Beijers ook nog een verrassing in petto. Op de rand van de bouwplaats is een bankje geplaatst zodat zij, en andere belangstellenden, het werk zittend kunnen volgen.

Al ons personeel verhuist mee en ik denk dat er in de nieuwe setting, met een luxe wasstraat, ook ruimte is voor personeels­uit­brei­ding

Sander De Beijer

Het bedrijf is nu in handen van de beide zonen De Beijer en Sander hoopt in het eerste kwartaal van volgend jaar de deuren in Zetten te openen. ,,Al ons personeel verhuist mee en ik denk dat er in de nieuwe setting, met een luxe wasstraat, ook ruimte is voor personeelsuitbreiding.”

De Beijer weet nog niet wat er met de oude locatie aan de Wageningsestraat in Randwijk gaat gebeuren. ,,We hebben alle energie in de nieuwbouw gestoken, dus voor de oude locatie ligt er nog geen uitgewerkt plan. We gaan de mogelijkheden in kaart brengen en nemen dan een besluit. We kijken naar mogelijke verkoop, maar uitgangspunt is vooral om het terrein voor de buurt echt netjes achter te laten.”

Tankstation

De nieuwe locatie in Zetten zal ook weer een tankstation krijgen. Die tak van het bedrijf komt in handen van Tamoil die bij De Beijer gaat huren. Alexander de Bel schetst een modern tankstation. ,,Het wordt een servicewinkel voor eten en drinken en natuurlijk de benzinepompen en laadpunten voor elektrische auto’s. Ook houden we mogelijkheden voor waterstof open, maar dat is iets voor de verdere toekomst.”